جوهری برای پرینت سه بعدی استخوان
پژوهشگران دانشگاه «نیو ساوت ولز» استرالیا به تازگی موفق به توسعه یک جوهر مبتنی بر سرامیک شدهاند که امکان پرینت سه بعدی قسمتهای مختلف استخوان با سلولهای زنده را برای جراحان فراهم میکند. از این استخوانها میتوان در طول جراحی برای ترمیم بافتهای آسیبدیده استفاده کرد.
پرینتر سه بعدی مورد استفاده برای این هدف از جوهر مخصوص ساخته شده از «کلسیم فسفات» استفاده میکند که پژوهشگران آن را جوهر «COBICS» نامگذاری کردهاند. با این جوهر میتوان ساختارهای شبیه به استخوان ایجاد کرد که تنها در طی چند دقیقه سفت میشود.
در گذشته با ایدههای مختلفی برای پریتنت موادی مشابه با استخوان روبهرو شدهایم، با این حال برای اولین بار این مواد میتوانند در دمای اتاق و با سلولهای زنده ساخته شوند و هیچگونه مواد شیمیایی و تشعشع نامناسب ندارند. به باور پژوهشگران میتوان از این ماده جدید در دنیای پزشکی استفاده زیادی کرد چرا که تقاضای بالایی برای بافت استخوان وجود دارد.
به گفته محققان، این جوهر از فناوریهای امروزی پیشرفتهتر است و فناوری جوهر را با سلولهای زنده ترکیب میکند. پیش از معرفی اختراع جدید، اگر بیماری به مادهای شبیه به استخوان برای تعمیر بافت استخوان نیاز داشت، کادر درمان مجبور بود آن را در آزمایشگاه با استفاده از یک کوره دما بالا و مواد شیمیایی سمی بسازد.
پس از تولید این ماده در آزمایشگاه، شاهد انتقال آن به محیط کلینیکی بودیم، جایی که چندین بار مورد شستشو قرار میگیرد و سپس سلولهای زنده به آن اضافه میشود. با این حال فناوری جدید میتواند ماده را با استفاده از سلولهای زنده و مشابه بافت استخوان بیمار بسازد. این ساختار در فرایند پرینت به سلولهای زنده مجهز میشود و در آینده نیازی به افزودن سلولهای زنده به آن نخواهد بود.
جوهر مورد استفاده برای پرینت، از نظر شیمیایی ساختاری مشابه با استخوان دارند. با توجه به تمام ویژگیهای این فناوری جدید، این احتمال وجود دارد که آینده پرینترها سه بعدی تبدیل به یکی از تجهیزات استاندارد اتاقهای عمل شوند.
دیدگاه ها (0)