۱۰ قابلیت جدید ویندوز ۱۰

۱۰

فارنت: نوبتی هم که باشد بعد از مدت ها نوبت عرض اندام کردن غول نرم افزاری دنیا و روشن کردن استراتژی ردموندی ها برای سیستم عامل جدید است. دیشب مایکروسافت در سانفرانسیسکو همایشی تقریباً خصوصی با بعضی از شرکای سخت افزاری و عده ای از اهالی رسانه داشت که در طول این همایش اقدام به معرفی نام و بعضی از ویژگی های جدید سیستم عامل ویندوز کرد.

 

همانطور که می دانید مایکروسافت سنت شکنی کرده و با جهشی ۲ پله ای ویندوز جدید را Windows ۱۰ نامیده است. به نظر می رسد مایکروسافت به هدف چندین و چندساله خود بسیار نزدیک شده و انتظار می رود در آینده ای نه چندان دور سیستم عاملی با قابلیت نصب بر روی دستگاه های مختلف را رونمایی کند. در جلسه ی یادشده تنها به نکاتی کوتاه و مختصر از ویژگی های جدید ویندوز آینده اشاره شده و صرفاً هدف از بیان آن ها نیز آشنایی شرکای سخت افزاری مایکروسافت برای دیدن راه ویندوز در آینده بوده است. ما در ادامه به ۱۰ ویژگی جدید در ویندوز ۱۰ اشاره خواهیم کرد.

 

منوی استارت جدید در ویندوز ۱۰:

 

مایکروسافت بعد از بازخورد منفی از حذف منوی استارت در ویندوز ۸، تصمیم به انتشار به روزرسانی جدیدی بانام ۸.۱ کرد که در آن دکمه ی استارت به جای خود بازگشت. ولی اکنون به نظر می رسد در ویندوز ۱۰ منوی استارت شاهد تغییراتی از قبیل باز شدن منو به صورت سنتی باقابلیت پین کردن نرم افزارهایی مختلف حتی نرم افزارهایی که برای نسخه ی دسکتاپ طراحی نشده اند اشاره کرد.

 

همه چیز در قالب پنجره:

 

به نظر می رسد مایکروسافت در نسخه ی آتی ویندوز امکان اجرای نرم افزارهایی که با رابط کاربری لمسی سازگار هستند را نیز به محیط دسکتاپ بیاورد. در کنار این ویژگی اضافه شدن یا به نوعی بازگشت دکمه های بستن و کوچک کردن در گوشه ی پنجره های نرم افزارها می توان اشاره کرد.

 

چندین دستکتاپ یا همان صفحه ی کار در ویندوز ۱۰:

 

امکان دارد صفحه ی اصلی کار شما در ویندوز بسیار شلوغ باشد و یا چندین نفر از یک سیستم استفاده نمایید و هر شخص خواهان قرار دادن نرم افزارهای دلخواه بر روی دسکتاپ باشد.در ویندوز ۱۰ امکان استفاده از چندین دسکتاپ و قابلیت سوئیچ بین آن ها فراهم گردیده است.

 

جست وجوی سریع تر:

 

مایکروسافت قصد دارد File Explorer ویندوز ۱۰ را به نوعی هوشمند سازد تا پوشه هایی که شما بیشتر به آن ها سر می زنید را به خاطر سپرده تا در صورت جستجوی فایلی ، پوشه های پربازدید را در رأس جستجو قرار دهد.با این کار احتمال سریع تر پیدا شدن فایل نیز افزایش خواهد یافت.

 

اضافه شدن دکمه ی کار:

 

با کلیک بر روی این دکمه که قرار است به ویندوز ۱۰ بیاید، می توان به سرعت بین نرم افزارها و دسکتاپ های متفاوت سوئیچ کرد.

 

کلید ها و میان برهای جدید:

 

یکی دیگر از ویژگی های اضافه شده به ویندوز ۱۰ خط فرمان قابل برنامه ریزی است که فرد می تواند با برنامه ریزی آن به صورت شخصی یک میانبر برای اجرای هر فرمانی استفاده نماید.

 

File Explorer جدید:

 

در نسخه ی آتی ویندوز شاهد File Explorer جدید خواهیم بود که بر روی آن دکمه ی خانه باقابلیت تعریف هر صفحه ای اشاره کرد.همچنین دکمه هایی بر روی آن به منظور سهولت در اشتراک گزاری فایل ها و صفحات بدون نیاز به نرم افزار خاصی تعبیه شده است.

 

قالب بندی بهتر صفحه:

 

ویندوز جدید این امکان را می دهد که به صورت هم زمان از ۴ نرم افزار استفاده کنید و تمام آن ها را به صورت کامل مشاهده نمایید.در این طرح جدید، صفحه به یک مربع تقسیم می شود. ویندوز جدید هم چنین نرم افزارهایی که به طور پنهان در حال فعالیت می باشند را به کاربر اطلاع می دهد و حتی به طور هوشمند پیشنهادهایی باکار در حال انجام کاربر برای استفاده از نرم افزارها و پر کردن فضای خالی صفحه ارائه می کند.

تطبیق با رابط کاربری:

 

بهترین امکان معرفی شده در ویندوز ۱۰ را می توان به اینجا محیطی که در آن هم استفاده از موس و کیبورد وجود دارد و هم صفحه ی لمسی. ویندوز جدید به طور خودکار در شرایط وصل و استفاده از موس و کیبورد نرم افزارها و محیط را برای استفاده از آن ها آماده می کند و در صورت استفاده از صفحه ی لمسی محیط را با این رابط کاربری تطبیق خواهد داد.

 

یک فروشگاه برای همه:

 

انتظار می رود در نسخه ی آتی یک استور یا فروشگاه برای دریافت نرم افزارها وجود داشته باشد که هم اکنون نیز این کار شروع شده است.با این ویژگی نرم افزارهای طراحی شده قابلیت اجرا بر روی گوشی و هم سیستم های رومیزی را خواهند داشت.

 

دراین بین اطلاعاتی از صفحه ی آگاه سازی ها و دستیار صوتی مایکروسافت قید نشده اما به طور یقین این دو ویژگی از قابلیت های ویندوز ۱۰ خواهند بود. درهرصورت باید منتظر ماند تا مایکروسافت در آینده نسخه ی پیش نمایش را منتشر کند زیرا نسخه ی پیش نمایش بیشترین شباهت را به نسخه ی نهایی ویندوز خواهد داشت.

دیدگاه ها (0)

دیدگاه خود را بیان کنید