بهترین مرورگرهای اینترنت در سال 2017
بهترین مرورگرهای اینترنت سال ۲۰۱۷ کدامند؟ آیا موزیلا سرانجام توانسته است با فایرفاکس کوانتوم بر گوگل کروم غلبه کند؟
مدتها است که مرورگر وب برای اکثر کاربران، به مهمترین بخش از نرمافزار سیستمشان تبدیل شده است. فرقی ندارد که کاربر ورکاستیشن باشید یا با سیستم خود به ویرایش ویدیو بپردازید؛ شما بهاحتمال قوی اکثر وقتتان در پای رایانه را به حضور در صفحات وب اختصاص میدهید.
به همین دلیل است که باید همیشه مطمئن باشید برای جستجو در فضای وب، از بهترین ابزار ممکن استفاده میکنید. امروزه کمتر کسی پیدا میشود که برای جستجو از اینترنت اکسپلورر استفاده کند؛ خصوصا اینکه بهلطف عرضهی ویندوز ۱۰، مرورگر اج توانسته است بهخوبی جای آن را پر کند و به رقابت با بزرگانی چون کروم بپردازد.
اگر هنوز دوست دارید از مرورگر داخلی ویندوز استفاده کنید، بدونشک بهترین انتخاب، مایکروسافت اج است؛ اما نباید فراموش کنیم که به علت وجود رقبایی مثل گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس و اپرا، وفادار ماندن به اج کاری سخت و طاقتفرسا است.
در این مقاله قصد داریم نگاهی دقیق به چهار مرورگر قدرتمند و مدرن در سال ۲۰۱۷ بیاندازیم تا ببینیم که آنها در نیمهی دوم امسال، چه حرفهایی برای گفتن دارند. به لطف رخ دادن اتفاقاتی چون انتشار آپدیت پاییزی کریترز مایکروسافت در ماه اکتبر و رویدادهایی مشابه، رقابت بین مرورگرها طی چندماه اخیر شدیدا دستخوش تغییر شده است. در تستهای انجامشده برای این مقاله، رخدادهای یادشده تأثیر بهسزایی در نتیجهی نهایی داشتند.
انگیزهی اصلی برای نوشتن این مقاله، بیش از هرچیز، انتشار رسمی مرورگر فایرفاکس کوانتوم در چند روز اخیر است. کوانتوم که در اصل نسخهی ۵۷ مرورگر فایرفاکس بهحساب میآید، تا حد زیادی دستخوش تغییر شده و شکل تازهای به خود گرفته است. فایرفاکس کوانتوم بهجای بهرهگیری از Add-On، از اکستنشنهایی مخصوص استفاده میکند، رابط کاربری آن اصلاح شده و طبق ادعای موزیلا، سرعتش تا دو برابر افزایش یافته است. همچنین بد نیست بدانید که کوانتوم نسبت به کروم، ۳۰ درصد کمتر حافظهی رم را اشغال میکند.
مرورگر کروم
مرورگر کروم این روزها نبض بازار را در اختیار گرفته است و توسط خیلیها مورد استفاده قرار میگیرد. این مرورگر در تستهای صورتگرفته در بنچمارکهای StatCounter و NetMarketShare، موفق شد با اقتدار کامل در صدر جدول جای بگیرد و رقبا را کنار بزند. کروم به لطف داشتن کتابخانهای عظیم از اکستنشنها، توانسته است خود را بهخوبی در دل کاربران جا کند و بهجای پرداختن به موارد حاشیهای، تمام تمرکزش را روی محتوای وب به کار بسته است.
گوگل کروم امروزه همچون روزها و ماههای نخست عرضه، نرمافزاری ساده نیست و تغییرات زیادی در آن اعمال شده ؛ با همهی اینها، کار با آن همچنان لذتبخش و روان است. رابط کاربری آن تنها از اجزایی مثل یک باکس URL بزرگ بهنام OmniBar، تبهای مختلف، فضایی کوچک برای اکستنشنها و آیکون بوکمارک صفحات ساخته شده است.
با اینهمه، گوگل ویژگیهای مخفی متعددی مثل یکپارچگی بالا با سرویسهای این شرکت نیز در داخل این مرورگر قرار داده است. به لطف این موضوع، شما میتوانید بهسادگی بوکمارکها، رمزهای عبور، تبهای باز و موارد دیگر را بین دستگاههای مختلف همگامسازی کنید. کروم همچنین از ویژگی جالبی پشتیبانی میکند که به لطف آن میتوانید با چندین اکانت مختلف لاگین کنید؛ چنین قابلیتی بیشتر برای آن کسانی کاربرد دارد که بهصورت خانوادگی از یک دستگاه برای جستجو استفاده میکنند. علاوه بر همهی اینها، گوگل کروم توانایی نمایش فایلهای PDF و ترجمهی مستقیم متون با کمک گوگل ترنسلیت دارد.
یکی از نکات منفی گوگل کروم، این است که این مرورگر برای جستجو در صفحات وب، حجم زیادی از حافظهی رم اشغال میکند؛ البته میزان رمی که این مرورگر اشغال میکند، از سال ۲۰۱۵ تاکنون کمتر شده است.
فایرفاکس
برای کاربرانی که عاشق اکستنشنهای زیاد هستند و روی موضوع حریم شخصی و حفاظت از اطلاعات وسواس زیادی دارند، موزیلا فایرفاکس بهعنوان یک مرورگر اوپن سورس، میتواند انتخابی عالی باشد. فایرفاکس با عرضهاش، راه را برای دیگر مرورگرها بهمنظور توسعهپذیر شدن هموار کرد. این مرورگر از ویژگی همگامسازی بین دستگاهها پشتیبانی میکند و به لطف آن میتوانید تبهای باز، تبهای اخیر، تاریخچهی جستجو و بوکمارکها را روی دستگاههای مختلف ببینید.
موزیلا در فایرفاکس ۵۷ از طراحی جدید و بهبودیافتهای رونمایی کرد؛ در این مرورگر آیکونها دستخوش تغییر شدهاند و باکس جدیدی به آن اضافه شده است که تاریخچهی جستجو، دانلودها و صفحاتی که آنها را برای خواندن ذخیره کردهاید در خود دارد؛ این مرورگر همچنین از ابزار جالبی برای گرفتن اسکرینشات از صفحه بهره میبرد.
یکی از نقاط قوت فایرفاکس طی سالهای اخیر که همواره تحسین خیلیها را به دنبال داشته، عملکرد خوب آن در حالت ناشناس (Incognito) است. همهی مرورگرهای وب دارای حالت خصوصی هستند که با بهرهگیری از آن میتوانید بدون ذخیره شدن صفحات در تاریخچه، به بازدید از آنها بپردازید. در اکثر مرورگرها، حتی با وجود استفاده از حالت ناشناس، وبسایتها همچنان میتوانند رد شما را بگیرند؛ اما این موضوع در مورد فایرفاکس صدق نمیکند.
اپرا
تا پیش از قدرتنمایی کروم، مرورگر اپرا سهم عظیمی از بازار مرورگرهای وب در اختیار داشت و توسط عدهی کثیری از افراد استفاده میشد؛ اما امروزه بسیار به آن کمتوجهی میشود و مردم ترجیح دادهاند سراغ دیگر مرورگرها بروند. فناوریهای بهکاررفته در ساخت اپرا، تا حد زیادی به کروم شباهت دارد (موتورهای Blink و JavaScript V8) و این یعنی میتوان تعداد زیادی از اکستنشنهای کروم را روی اپرا نیز نصب کرد. جالب است بدانید که اکستنشن خاصی برای این مرورگر ساخته شده است که با بهرهگیری از آن میتوانید اکستنشنهای موجود در فروشگاه کروم را در اپرا نصب کنید.
مرورگر اپرا ویژگیهای جالبی مثل Turbo نیز دارد و به لطف بهرهگیری از این ویژگی میتواند صفحات وب را در سرورهای خود فشرده کند که نتیجهی این کار، کاهش زمان بارگذاری و مصرف کمتر پهنای باند است. اپرا یک ویژگی امنیتی جالب بهنام Domain Highlighting دارد که با استفاده از آن، بخشی از URL صفحات را مخفی میکند.
اپرا اخیرا ویژگی جالبی اضافه کرد. از این پس میتوان تنها با یک کلیک به سرویسهای محبوبی مثل واتساپ، فیسبوک مسنجر و تلگرام دسترسی پیدا کرد. این مرورگر همچون فایرفاکس و کروم، از ویژگی همگامسازی بین دستگاهها نیز پشتیبانی میکند.
مایکروسافت اج
مرورگر جدید مایکروسافت روزبهروز بهبودیافتهتر از قبل میشود. در ادامهی مقاله خواهید دید که عملکرد این مرورگر واقعا عالی است؛ اما این موضوع نمیتواند بهتنهایی آن را تبدیل به بهترین مرورگر ۲۰۱۷ کند. نباید فراموش کنیم که این مرورگر از اکستنشنهای بسیار کمی پشتیبانی میکند؛ اما مایکروسافت قول داده است که به مرور زمان بر تعداد آنها بیافزاید. قابلیت همگامسازی مرورگر اج تنها به لیست علاقهمندیها و Reading List محدود میشود و برخلاف دیگر مرورگرها، در فواصل زمانی کم بهروزرسانی دریافت نمیکند.
اج با وجود کم و کاستیهایش، دارای ویژگیهای جالبی است که بهوسیلهی آنها توانسته کاربران زیادی را بهسمت خود جذب کند. این مرورگر بهطور کامل با ویژگیهای ویندوز ۱۰ و نرمافزار واننوت یکپارچه شده است و میتوان بهراحتی از بخشی از یک وبسایت بهتهیهی اسکرینشات پرداخت، روی آن متن نوشت و در نهایت آن را ذخیره کرد.
کورتانا یکی دیگر از مواردی است که به لذت کار با اج میافزاید. میتوان با بهرهگیری از دستیار دیجیتال مایکروسافت به جستجو پرداخت، قیمتها را با هم مقایسه کرد یا بهسرعت به انجام اعمال ریاض پرداخت.
در آپدیت پاییزی کریترز، شاهد اضافه شدن ویژگیهای زیادی به مرورگر اج بودیم؛ ویژگیهایی مثل توانایی یادداشتنویسی روی فایلهای PDF و کتابهای الکترونیکی، امکان پین کردن سادهی وبسایتها به تسکبار، ویرایش کردن URL-ها در بخش علاقهمندیها، جستجو در حالت تمامصفحه و... .
اما بهترین ویژگی مرورگر اج، گزینهی جالب Continue on PC است که به شما امکان میدهد روی گوشی صفحهای باز کنید و سپس روی رایانه به ادامهی جستجو بپردازید.
برگرفته از زومیت
دیدگاه ها (0)